Trainingen

Algemene informatie over onze trainingen

Algemene informatie over onze trainingen

Hieronder volgt algemene informatie over onze trainingen.
Wil je je inschrijven voor een training dan kan dat als de inschrijving geopend is via het menu:
Trainingen > TCO, Trainingen > DVH en Trainingen > Baambrugge.

Tenniskids

Tennisschool Andy van Rijn werkt met het Tenniskids programma. Doelstelling van Tenniskids is om jonge kinderen vanaf jonge leeftijd te stimuleren om de tennissport te gaan beoefenen. Tenniskids is meer dan puur het volgen van tennistrainingen. De kinderen leren spelenderwijs successen te beleven, contacten op te doen, sportiviteit te tonen en plezier te maken op een tennisveld. De kinderen vervullen spelenderwijs allerlei opdrachten en ontvangen een sticker in hun stickerboekje. De trainers hebben een speciale cursus bij de tennisbond gevolgd.

Junioren training

Voor zowel de beginnende jeugd als voor de gevorderde jeugd is er mogelijkheid om aan trainingen deel te nemen. De beginnende jeugd kan hier de eerste beginselen van het tennisspel leren. Bij de gevorderde jeugd wordt er naar gestreefd om met veel aandacht voor techniek/tactiek/ conditionele en mentale training de basis te leggen voor het kunnen spelen van competitie en toernooien, ieder in hun eigen kleur. Per leeftijdscategorie en speelniveau wordt er gebruik gemaakt van aangepaste baanafmetingen en tennisballen. De lessen worden gegeven op doordeweekse dagen na schooltijd tot 19:00 uur. Tevens bestaat de mogelijkheid voor alle jeugdleden om 2x per week een uur te trainen. Ook is het mogelijk om privétrainingen te volgen.

 kidstennis schema

Rood – beginnende jeugd (4 t/m 9 jaar)
De allerjongste kinderen van (t/m ongeveer 7 jaar) maken kennis met alle slagen die in het tennisspel voorkomen. Inhoudelijk wordt er aandacht besteed aan samenwerking, balvaardigheid en racketgewenning. Heb je al een seizoen tennisles gehad, dan ben je klaar voor vervolglessen in deze groep (max. 8 kinderen op een baan)

Oranje – gevorderde jeugd (8 t/m 11 jaar)
In de oranje fase leer je nieuwe slagen en technieken en speel je op een driekwart tennisbaan (max. 8 kinderen op twee banen).

Groen – gevorderde jeugd (10 t/m 12 jaar)
In de ‘groene fase’ tennisles leer je tennissen op een hele tennisbaan. Het spelen van wedstrijden wordt steeds belangrijker. Ter verbetering van de techniek worden nog aangepaste ballen gebruikt (max. 8 kinderen op twee banen).

Geel – beginnend tot gevorderd (11 t/m 17 jaar)
Als je tussen de 11 en 17 jaar bent word je ingedeeld naar leeftijd en niveau. Je speelt op een hele tennisbaan en je speelt met normale tennisbalen (max. 8 kinderen op twee banen).

Seniorentraining

Voor zowel de beginnende als de gevorderde senioren bestaat de mogelijkheid om aan training deel te nemen. Senioren die voor het eerst kennismaken met de tennissport kunnen snel de eerste beginselen van het tennisspel leren onder begeleiding van deskundige trainers. Met veel aandacht voor techniek en spelelementen leggen we de basis om een geoefende tennisser/tennisster te worden.
Voor de gevorderde senioren die al les hebben gehad en bekend zijn met de basisslagen van het tennisspel bieden wij de mogelijkheid om het tennisspel op wedstrijdniveau te brengen en/of te verbeteren. Bij dit niveau is enkele jaren tenniservaring vereist. Wedstrijdslagen, wedstrijdinzicht en de techniek komen hier ruimschoots aan bod.
Het is dus mogelijk om tennislessen te volgen op ieders niveau, ook ben je van harte welkom als je nog nooit een racket hebt aangeraakt.
Je wordt ingedeeld in een trainingsgroep op basis van speelsterkte.

Privétraining voor jeugd en volwassenen

Wil je graag extra aandacht besteden aan je spel? Stel je techniek, tactiek, fysiek of mentaliteit centraal in privétraining. We bieden privélessen aan. Dit kan het hele seizoen, maar ook enkele losse trainingen zijn mogelijk.