Introductie

Visie

Visie

In al onze trainingen staat spelplezier, spelbeleving, het bewegen, en de sociale interactie centraal. We verzorgen tennistrainingen voor beginnende tennissers tot en met de fanatieke wedstrijdspelers. Voor elk niveau wordt er een uitdagend lesprogramma opgezet, waarbij veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling.

Vanaf de eerste les beginnen we met ons doel; het samen overspelen van de bal. De techniek wordt goed aangeleerd en al snel komt er wat tactiek bij kijken.
Bij beginnende tennissers behandelen we alle basisslagen; de forehand, backhand, service en ook de volleys worden aangeleerd, alsmede de spelregels en de eenvoudige tactiek van een enkel- en dubbelspel.
Bij de gevorderde tennissers zal naast het perfectioneren van de basisslagen (topspin en slice) ook de bijzondere slagen worden aangeleerd (o.a. lob, dropshot, service-volley) en zal tactisch de nadruk meer liggen op het maken van juiste keuzes. Welke bal speel ik in welke situatie en welke technische aanpassingen horen daarbij.

U zult merken dat uw spelplezier verhoogd wordt en dat het vertrouwen toeneemt bij het volgen van tennistraining. Alle hoofdspelsituaties worden behandeld: baselinespel, serveren, retourneren, netspel en het spelen tegen de netspeler.